Hur MyMedicalDatas app ger användare en översikt av sin hälsa

MyMedicalDatas vision är att ge privatpersoner full kontroll över sin hälsodata och att främja förebyggande åtgärder för fysisk och psykisk hälsa.

MyMedicalData tillhandahåller appen Hälsa+ som ger privatpersoner en överblick av deras hälsa och som kan delas med familjemedlemmar och vårdgivare. Appen ger användare full kontroll över sin hälsodata och stödjer förebyggande åtgärder för fysisk och psykisk hälsa. MyMedicalData är grundat av Anders Boman och Markus Selin.

.

En vision som krävde hög teknisk kompetens 

 

Innan HealthTech-bolaget MyMedicalData tog sig an uppdraget att ge privatpersoner full kontroll över sin hälsodata fanns inga lösningar som samlade all hälsodata på en och samma plats. Därför ville MyMedicalData tillhandahålla en app som gör just detta samtidigt som användare får insikter om deras hälsotillstånd. Detta ville de uppnå genom att koppla samman kliniska data och realtidsdata från olika källor. För att förverkliga denna vision sökte grundarna Anders och Markus efter apputvecklare med hög teknisk kompetens som förstod deras vision – något de fann hos oss på Nytt IQ.

Vi startade vårt samarbete i januari 2023 och vi satte igång med att utveckla en Android-app direkt.

  

Data från flera källor samlade i ett

 

Av MyMedicalData fick vi uppdraget att utveckla en Android-app där användare kan samla sin hälsodata om bland annat blodtryck, hjärtfrekvens, sömn, blodsocker och kolesterol. En av de största utmaningarna med detta uppdrag var att olika data och information samlades in via olika källor såsom Google Fit, OMRON Connect och Health Connect. Därför integrerade vi dessa via API:er och aggregerade dessa appar för att ge användare värdefulla insikter och för att kunna koppla ihop kliniska data med realtidsdata som önskat.

Vi har alltid användaren i åtanke när vi utvecklar appar. Därför jobbade vi gediget med UX och UI-design, inklusive A/B-testning, och såg till att datavisualiseringar som grafer och diagram var lättförståeliga men insiktsfulla.

Leveranser:

  • Android-utveckling

  • UX/UI-design i Adobe XD

  • A/B-test

  • Integrationer via API med appar som Google Fit, OMRON Connect och Health Connect

  • Inlogg, verifiering och integration av BankID

En användarvänlig och värdeskapande app

 

Åtta veckor efter att samarbetet med MyMedicalData inleddes hade vi ett Proof of Concept (POC), och ytterligare sex månader senare var en Minimum Viable Product (MVP) av Hälsa+ klar. Resultatet av detta var en enkel men väldefinierad app som ger användare en startpunkt att förstå mer om sin hälsa. 

Tillsammans fortsätter vi partnerskapet med MyMedicalData för att erbjuda användare en enklare och mer kraftfull hälsoupplevelse genom appen Hälsa+, och ser fram emot att forma framtidens digitala lösningar för hälsa och välbefinnande.

Kommunikation nyckeln till ett bra samarbete

 

Hälsoapp

“Vi är jättenöjda med både kommunikationen och samarbetet med teamet på Nytt IQ. De uppdaterar oss flitigt och de är väldigt transparenta och lyhörda när det kommer till våra önskemål och behov.”

Markus Selin, medgrundare av MyMedicalData

 

 

De mest centrala faktorerna som bidragit positivt till samarbetet är transparens och effektiv kommunikation. Enligt Markus är detta av stor vikt och nyckeln till ett bra partnerskap. Öppenhet och transparens har skapat en atmösfär av ömsesidigt förtroende där båda parter aktivt bidrar till projektets framsteg.

Det goda samarbetet mellan oss och MyMedicalData har visat sig vara avgörande för att uppnå MyMedicalDatas målsättningar. Noggrann kommunikation och en djup förståelse för konceptet och visionen har gynnat samarbetet starkt.

 

 

 

“Nytt IQ har ansträngt sig för att verkligen förstå vårt koncept, mål och vision. Det gör att det känns att vi är på samma sida och att de inte bara hjälper oss och gör någonting åt oss, utan också gör det här tillsammans med oss.”

Anders Boman, medgrundare av MyMedicalData

Hälsoapp