Publicerad: 25 september 2023

Uppdaterad: 25 april 2024

 

Under 2022 laddades över 255 miljoner appar ned världen över, och varje dag spenderar vi i genomsnitt 4-5 timmar på våra telefoner telefoner. Detta är bara två av väldigt många anledningar till att många företag lockas till att utveckla egna appar. Men att utveckla och lansera en app kan vara dyrt och tidskrävande. Innan man som företag eller organisation investerar tid och pengar i att utveckla en app är det därför viktigt att man överväger detta:

 

 

1. Definiera mål och syfte

 

Det allra första man bör göra är att gör det klart för sig vad målet och syftet är med en mobilapp. Varför ska man som företag ha en? Vad ska den uppfylla för syfte? Är målet att öka kundlojalitet, nå en ny målgrupp eller driva försäljning? När man har klart för sig vad man faktiskt vill uppnå så kan man börja fundera på att skapa en app och välja rätt funktioner att inkludera. 

 

 

2. Gör marknadsundersökningar

 

Som företag eller organisation är viktigt att man förstår marknaden och sin målgrupp. Vilka funktioner letar användarna efter? Vilka är de primära konkurrenterna? Hur ser deras appar ut?  Det är många saker att ta reda på, men genom att ha svar på dessa frågor så kan man göra välinformerade beslut och säkerställa man att appen faktiskt skapar värde och fyller ett verkligt behov.

 

 

3. Skapa en tidslinje och sätt en budget

 

Att utveckla en app kan som sagt vara dyrt och tidskrävande. Därför är det otroligt viktigt att sätta en realistisk budget och tidslinje. Ta hänsyn till kostnaderna för utveckling, testning och marknadsföring, och ta höjd för att vissa saker inte går enligt plan.

 

 

4. Välj rätt utvecklingsteam

 

Långt ifrån alla företag och organisationer har de interna resurserna som krävs för att utveckla en app. Som tur är finns det många duktiga apputvecklare där ute! Överväg att anlita ett externt team och se till att välja ett med erfarenhet av att utveckla appar för er målplattform och bransch, och som förstår er målsättning och vision.

 

Vi på Nytt IQ har till expemel lång erfarenhet inom tillverkningsindustrin, och vårt expertområde är inom dataanalys. För ett företag som vill integrera och jobba mycket med data och riktar sig till tillverkningsföretag så skulle vi vara ett perfekt val. Tänk i liknande banor när ni väljer utvecklingsteam.

 

 

 

Att utveckla och lansera en egen app kan vara ett stort projekt för företag. När man checkat av listan ovan kan man ställa sig frågan behöver vi verkligen en egen app? För det kanske är så att en mobilapp inte är svaret och att man är i behov av en helt annan typ av lösning. 

 

 

Men… 

 

Om ni är redo att lansera en app och behöver hjälp med apputveckling så är ni välkomna att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa er hela vägen från idé till färdig app. Och har ni insett att ni behöver en annan typ av lösning som kräver IT-utveckling, kontakta oss ändå! Vi erbjuder nämligen en rad olika tjänster beroende på typ av lösning.

 

 

 

Läs även: